Cara Marketing Gambir Emas Cara Pakar

By admin / December 31, 2016
gambir emas bukit beruntung

Cara marketing gambir emas mungkin mudah bagi mereka yang sudah lama berkecimpung dalam bidang perniagaan online. Cuma bagi produk gambir emas, tahap kesukarannya agak tinggi kerana ia merupakan produk yang tidak “dibenarkan” di media sosial utama iaitu facebook.

gambir emas

Ramai daripada peniaga online sekarang yang memilih untuk memasarkan produk mereka di facebook kerana cost nya yang murah serta kadar engagement yang tinggi. Akan tetapi perlu diingat yang produk ubat kuat seperti gambir emas ini, memerlukan beberapa trick untuk mendapatkan engagement di facebook.

gambir emas gombak

Cuba anda bayangkan, ada ke orang nak mengaku dia tak tahan lama, barang dia saiz kecil? Oleh sebab itu lah, cara marketing gambir emas begitu berbeza dengan cara kita mempromosikan produk-produk lain di internet

Inshaa Allah saya akan bongkarkan satu persatu cara yang digunakan oleh otai-otai untuk mendapatkan sales dengan menjual produk gambir emas.

Cara yang paling utama sebelum seseorang itu mampu menjual gambir emas ialah dengan menjualnya terlebih dahulu kepada rakan-rakan terdekat. Haa ini mesti ramai yang tak berani kan? Kenapa cara ini berkesan? Cara ini sebenarnya dapat membantu anda untuk membina keyakinan dan buang perasaan malu. Korang mesti kene gelak dulu lah dengan kawan-kawan sebab jual ubat kuat.

Tapi buat tak kisah ja sebab lepas tu mesti ada seorang dua kawan korang yang berminat nak beli. Cara marketing gambir emas ni memang perlu buang rasa malu. Perasaan malu itu memang semua akan ada. Cuma kita kene control lah. Malu sangat dengan orang, macam lah orang tu nak bagi duit dekat kita ye dak?

Ok dah buang perasaan malu. Takpe slow-slow, inshaa Allah boleh. Cara yang seterusnya ialah dengan mempromosikan di facebook profile. Untuk promosi di facebook nie, anda tak perlu pun terlalu ingin menjual. Cukup sekadar anda meng-update kerja buat anda dalam bisnes gambir emas ini.

Cara marketing gambir emas seperti ini memang amat-amat berkesan. Saya terlibat dalam gambir emas ini disebabkan ada orang update status mereka berkenaan gambir emas. Jadi saya rasa berminat untuk mencubanya dan terus menjadi agent. Anda perlu ingat, mereka yang nampak iklan anda di facebook itu merupakan kawan-kawan anda. Anda kalau nampak status kawan-kawan anda yang asyik menjual tu..mesti rasa menyampahkan?

Jadi untuk kita nak bagi orang lain rasa tak menyampah, perlu lah lebih kreatif. Macam mana ? Ok saya akan ajarkan beberapa teknik. Ingat objektif teknik ini ialah kita nak bagitahu rakan-rakan facebook kita yang kita menjual gambir emas. Itu sahaja. Bukan lah objektif utama kita untuk jual kepada mereka. jadi bila anda ada mindset seperti ini cara marketing gambir emas anda akan jadi lebih menarik dan anda tak stress.

1) Buat story telling tentang pengalaman bermanfaat anda sewaktu anda berniaga gambir emas. Contohnya, hari nie belajar sesuatu sewaktu COD dengan customer……. sampai habis. Hah anda tak menjual pun dekat rakan-rakan facebook anda kan? Tapi orang tahu yang anda menjual gambir emas. Boleh belajar story telling disini

2) Share tips-tips bisnes dan kata-kata motivasi di status facebook anda consistence setiap hari. Selitkan juga aktiviti anda berkaitan gambir emas pada hari tersebut supaya orang nampak yang anda seorang yang sentiasa proaktif.

3) Share berita gembira tentang pelanggan anda yang telah berjaya dengan menggunakan produk anda. Beritahu yang anda gembira dengan hasil yang mereka perolehi hasil menggunakan produk yang anda promosikan dengan izin- Allah.

Lihat cara marketing gambir emas seperti diatas, kita tidak menjual secara terus kepada pelanggan. Tapi kita just nak mereka aware dengan produk yang kita jual.

Inshaa Allah saya akan update post ini dari semasa ke semasa untuk saya share dengan anda semua cara marketing gambir emas.

Kalau ada yang berminat nak jadi agent atau dropship team gambiremas.net, roger je saya Wan, 011-5504 5657 atau layari website http://gambiremas.net  untuk maklumat lanjut.

About the author

admin

Click here to add a comment

Leave a comment: